Saturday, June 30, 2018

200 JAHRE KARL MARX 28. Juni 2018 Aufruf der Genossen aus der Türkei zur 200. Jahre Feier

Genosses der Website ikk-online.org und verschiedene andere Genossen von unterschiedlichen türkishsprachigen Webseiten haben ihren Aufruf zur Feier des 200. Jahrestag der großen Karl Marx veröffentlicht. Im folgenden ihr Aufruf im Original:

Enternasyonal Proletaryanın Büyük Ustası Karl Marx`ın 200.Doğum Yılı Uluslararası bir etkinlikle kutlanacak!

Enternasyonal Proletaryanın Büyük Ustası Karl Marx`ın 200.Doğum Yılı Uluslararası bir etkinlikle kutlanacak!
Komünizm ideolojisinin kurucusu, Enternasyonal Proleteryanın Büyük Ustası Karl Marks`ın doğumunun 200. yılını uluslar arası Marksist – Leninist – Maoist Parti ve örgütler enternasyonal bir etkinlikle Almanya´da kutlayacaklarını açıkladılar.
2018 Mayıs ayından başlayarak, Dünya işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma bayramı 1 Mayıs`ta, Karl Marx`ın doğum günü 5 Mayıs`ta ve Haziran ayında dünya`nın farklı kıtalarında olmak üzere, Almanya, Fransa, Avusturya, İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkelerinde mitingler, açıklamalar ve duvar yazılamaları biçiminde çeşitli eylem ve etkinlikler gerçekleştirildi.
Karl Marx kampanyasının kordinasyonu adına Enternasyonal Kollektiv “Haziran ayı içerisinde 1, 8 ve 15 Haziran günlerinde Bremen, Berlin ve Hamburg`ta enternasyonalist devrimci sanatçı ve grubların katılımıyla konserler gerçekleştirdiğini” açıkladıktan sonra, 30 Haziran günüçeşitli MLM parti ve örgütlerin katılacağı Uluslar arası etkinliği, saat 13:00`de Almanya`nın Bremen şehrinde, Sielwallhaus (Sielwall 38) adresinde gerçekleştireceğini açıkladı.
TKP/ML`nin de örgütleyicileri arasında olduğu uluslar arası kampanya MLM örgüt ve partilerin enternasyonal alanda birlikte yapacakları çalışmalara ve Dünya`daki genel siyasal sürece ilişkin deklere edecekleri bir yazı ile sonuçlandırılacak.