Thursday, October 10, 2024

Låt oss fira och hålla högt 20-årsdagen för grundandet av det ärorika Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna)!

 

Proletärer i alla länder, förena er!

Internationella Kommunistiska Förbundet framför sin hjärtligaste hälsning till Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) på 20-årsdagen av dess grundande, ansluter sig till det firande av denna årsdag som IKP (maoisterna) har kallat till och uppmanar hela den internationella kommunistiska rörelsen att göra detta till det internationella proletariatets firande.

Vi hälsar Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna), dess generalsekreterare kamrat Gaganna, dess centralkommitté, Folkets befrielsegerillaarmé, de nya revolutionära folkmaktsorganen, den demokratiska och revolutionära rörelsen och massorganisationen, proletariatet och alla de exploaterade och förtryckta massorna och folken som för en heroisk kamp under partiets ledning. Vi böjer våra huvuden för att hylla alla de kamrater som har offrat sina liv för partiet och revolutionen under de senaste två decennierna sedan partiet grundades. Kamrat Shamsher Singh Sheri, kamrat Sushil Roy, kamrat Azad, kamrat Koteswarlu, kamrat Ramakrishna, kamrat Haragopal, kamrat Anuradha Ghandy, tillsammans med de 5 249 kamrater som gav sina liv i mitten av folkkriget i Indien har förevigats i raden av proletariatets och de förtryckta folkens hjältar.

Den 21 september 2004 föddes Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) under ledning av kamrat Ganapathy genom en förening av IKP(ML)[FK] och MKCI. De indiska kamraterna kämpade mitt under den väpnade kampen för att förena alla genuina kommunister i ett parti i enlighet med en av de uppgifter som fastställts av partiets grundande ledare och lärare, kamrat Charu Mazumdar och kamrat Kanhai Chatterjee. Detta ärorika parti grundades på grundval av försvaret av marxismen-leninismen-maoismen och dess tillämpning i landet med en bred och rik erfarenhet av att leda väpnad kamp under de tre föregående decennierna. Grundandet av det förenade partiet innebar en vändpunkt i ledarskapet för den ny-demokratiska revolutionen i Indien som en del av den proletära världsrevolutionen.

Detta förenade parti konsoliderades ytterligare i den historiska enhetskongressen – den nionde kongressen 2007 och med upprättandet av de förenade vägledande ideologiska och politiska grunderna för den ny-demokratiska revolutionen i Indien och dess oavbrutna väg till kommunismen, genom socialistisk revolution och proletära kulturrevolutioner. Det grundade Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) förde en orubblig kamp mot revisionismen och försvarade på internationell nivå marxismen-leninismen-maoismen mot Prachanda-Bhattarais revisionism och kapitulation och mot Avakians revisionism. Partiet förde, bland andra viktiga kamper mot höger- och “vänster”-avvikelser, kamp mot trotskistiska revisionister som låtsades förneka det indiska samhällets halvfeodala karaktär under förevändning att kapitulera inför den väpnade agrarkampen. Detta ärorika parti, som leder Folkets befrielsegerillaarmé (FBGA) och enhetsfronten, har lyckats besegra reaktionens brutala inringning och förintetgörande-fälttåg och håller marxismen-leninismen-maoismens och folkkrigets fana upprätt.

För kommunisterna i världen representerar Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) i dag tre stora röda fanor som skiljer agnarna från vetet i den internationella kommunistiska rörelsen. 1. Försvaret av marxismen-leninismen-maoismen mot revisionismen. 2. Folkkrigets väg mot fredsavtalens, försoningens och kapitulationens väg. 3. Den ny-demokratiska revolutionens flagga, bondeklassen som bas för den antiimperialistiska kampen, mot dem som förnekar den halvfeodala karaktären hos de länder som förtrycks av imperialismen.

Som internationellt proletariat är vi kallade att fira grundandet av Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) genom att förbinda oss och fördubbla ansträngningarna att fullgöra våra internationalistiska plikter och våra plikter i revolutionen i våra länder för och som en del av den proletära världsrevolutionen.

Låt oss fira grundandet av Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) genom att stärka kampanjen till stöd för folkkriget i Indien, liksom de andra pågående folkkrigen i Peru, Turkiet och Filippinerna. I synnerhet nu uppmanar Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) alla sina led att anta de utmaningar som den revolutionära rörelsen i Indien står inför i och med operation Kagaars inringnings- och förintetgörande-fälttåg, och att försvara och befästa revolutionens tre instrument för att övervinna de tillfälliga bakslagen. Den internationella kommunistiska rörelsen måste ge sitt stöd till partiet och den revolutionära rörelsen och lägga ännu större vikt vid försvarskampanjen och solidariteten med folkkriget i Indien, med partiet och med den demokratiska och revolutionära rörelsen i Indien som leds av partiet.

Låt oss fira grundandet av Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) genom att göra större ansträngningar för att ena den internationella kommunistiska rörelsen på grundval av marxismen-leninismen-maoismen. Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) förklarade i sin grundande resolution 2004: “Det förenade partiet kommer att fortsätta att hålla den proletära internationalismens fana högt och kommer att fortsätta att bidra mer kraftfullt till att förena de äkta maoistiska krafterna på internationell nivå. Därutöver kommer det också att upprätta enhet med de förtryckta folken och nationerna i hela världen och fortsätta att kämpa med dem för att föra den proletära världsrevolutionen framåt mot imperialismen och dess lakejer och därigenom bana väg för att förverkliga socialismen och sedan kommunismen i världsskala“. Vi uttrycker vårt fulla engagemang för att söka enhet med Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) och för att förena alla ansträngningar för att ena alla äkta kommunister i världen under marxismen-leninismen-maoismen, genom att utveckla tvålinjeskampen och utveckla revolutionen i varje land som en del av och i tjänst för den proletära världsrevolutionen.

Låt oss fira grundandet av Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) genom att utveckla revolutionen i våra egna länder, grunda eller rekonstituera kommunistiska partier för att leda de ny-demokratiska revolutionerna och de socialistiska revolutionerna på vägen mot den gyllene kommunismen. Folkkriget i Indien, som leds av det ärorika Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna), är en referenspunkt för proletariatet och förtryckta nationer och folk i hela världen. Firandet av partiets årsdag skulle vara tomma ord om vi inte förnyar vårt åtagande att tillämpa marxismen-leninismen-maoismen i våra länder för att förbereda fler revolutionära krig, för erövringen av den politiska makten.

Internationella Kommunistiska Förbundet, alla dess grundande medlemmar – Kommittéerna för Grundandet av Österikes (Maoistiska) Kommunistiska Parti (KG(m)KPÖ) [Österrike], Brasiliens Kommunistiska Parti (P.C.B.) [Brasilien], Chiles Kommunistiska Partis Röda Fraktion (FRPCCh) [Chile], Colombias Kommunistiska Parti – Röd Fraktion (PCC(FR)) [Colombia], Poder Proletário – M-L-M Partiorganisation Colombia (PP-OP-MLM) [Colombia], Ecuadors Kommunistiska Parti – Röd Sol (PCE-SR) [Ecuador], Maoistiska Kommittén i Finland (MKS) [Finland], Maoistiska Kommunistiska Partiet (PCM) [Franska staten], Kommittén Röda Fanan (KRF) [Tyska Bundsrepubliken], Kommittén för Rekonstitueringen av Mexikos Kommunistiska Parti (CR-PCM) [Mexiko], Tjen Folket – Norges Kommunistiska Förbund [Norge], Perus Kommunistiska Parti (PKP) [Peru], Maoistiska Kommunistiska Partiet (PCM) [Spanska staten], Kommunistiska Föreningen (KF) [Sverige], Turkiets Kommunistiska Parti/Marxist-Leninisterna (TKP/ML) [Turkiet], samt andra partier och organisationer som arbetar tillsammans med IKF, höjer Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) till skyarna och högtidlighåller med djup klasskänsla dess 20- års jubileum av grundandet.

HÅLL HÖGT 20-ÅRSJUBILEUMET AV GRUNDANDET AV DET ÄRORIKA INDIENS KOMMUNISTISKA PARTI (MAOISTERNA)!

STÄRK I HELA VÄRLDEN KAMPANJERNA FÖR STÖD TILL FOLKKRIGEN I INDIEN, TURKIET, PERU OCH FILIPPINERNA!

FÖRENA DEN INTERNATIONELLA KOMMUNISTISKA RÖRELSEN UNDER MARXISMEN-LENINISMEN-MAOISMEN!

UPPHÖJ, FÖRSVARA OCH TILLÄMPA, HUVUDSAKLIGEN TILLÄMPA MARXISMEN-LENINISMEN-MAOISMEN PÅ REVOLUTIONEN I VARJE LAND SOM EN DEL AV OCH I TJÄNST HOS DEN PROLETÄRA VÄRLDSREVOLUTIONEN!

LÄNGE LEVE INDIENS KOMMUNISTISKA PARTI (MAOISTERNA)!

LÄNGE LEVE FOLKKRIGET I INDIEN!

Internationella Kommunistiska Förbundet

September 2024



Kontakta oss via Kommunisten@riseup.net!