Friday, September 13, 2024

Den folkmördande lackejen och förrädaren Fujimori är död

 

Följande är en översättning av en artikel publicerad av Föreningen Ny Demokrati den 12 september som kan hittas här.

Enligt pressrapporter har den fascistiska och folkmördande förrädaren Alberto Fujimori dött onsdagen den 11 september. Han dog, förföljd av järnviljan av den folkliga rättvisan fram till den sista sekunden av hans eländiga existens, för folkmordet som begicks mot folkkriget och massorna. Folket kommer aldrig att glömma detta och kommer att behöva betala priset av det tills hans sista generation.

Denna eländiga karaktär utan principer, en blodtörstig hyena, imperialismens och reaktionens lackej, Alberto Fujimori, var från juli 1990 till augusti 2000 ansvarig – som president för den gamla och ruttna peruanska staten, en feodal-byråkratisk stat till tjänst för imperialismen, huvudsakligen USA-imperialismen – för folkmordet mot folkkriget, som en del av folkmordspolitiken mot massorna, för det är de som skapar historien, mot bönderna som är huvudstyrkan, för massorna själva alstrar sina hjältar, för de uttrycker deras intressen och ger sina liv; och att de slog krigsfångar eftersom de betraktar dem som den svagare parten, parten med inskränkta rättigheter. En folkmordspolitik som den peruanska staten utför mot folkkriget och folkets massor till denna dag. Den visade sin mest avskyvärda, föraktliga, överdrivna folkmördande utrotning genom mordet på ordförande Gonzalo, partiet och revolutionens anförare, den 11 september 2021, där den kontrarevolutionära opportunistiska bödeln Castillo Terrones har ett direkt ansvar för detta under ledning av CIA, USA och den peruanska reaktionen med medverkan av råttorna från den revisionistiska och kapitulationistiska högeropportunistiska linjen (ROL).

Ordförande Gonzalo, som trotsade döden, markerade en annan hjältemodig dag för folkkriget, den peruanska revolutionen och världsrevolutionen, likt alla andra av folkets hjältar: “Genom att höja marxismen-leninismen-maoismen, Gonzalos tänkande till toppen, oavsett vilken skyttegrav de än befinner sig i, fortsätter de och kommer att fortsätta att kämpa för folkkrigets seger”. Ordförande Gonzalo och Gonzalos tänkande är odödligt!

Vi fördömer än en gång vid detta tillfälle den högsta tjänstemannen för den gamla peruanska staten, Alberto Fujimori, för folkmordet mot folkkriget och folkets massor under årtiondet från 1990 till 2000, ett folkmord som förvaltades och regisserades av USA-imperialismen och som genomfördes av den folkmördande lackejen och förrädaren Fujimoris regering, de väpnade styrkorna och polisen och stödjs av revisionismen och all reaktion, inklusive kyrkan, som Perus Kommunistiska Parti förklarade i maj 1993, var i tjänst för att genomföra sin plan för att fortsätta folkmordspolitiken och för att tygla massornas kamp, för att förinta folkkriget.


Kontakta oss via Kommunisten@riseup.net!